novosti o nama diskografija video kontakt home
  O nama

Početkom devedesetih zvučalo je nespojivo: tradicijske pjesme otpjevane na malo “drugačiji” način, zvuk tradicijskih glazbala poput dipli uklopljen sa zvukom električne gitare, računalo na pozornici u ravnopravnoj poziciji s istarskim gajdama i sopelama...no takav čudonovat spoj tradicijskog i suvremenog bio je dio njihove poruke: odgovori na današnja životna pitanja leže u simbolizmu mitova, u tradicijskim napjevima, u prisjećanju na vječne vrijednosti.

Početak njihovog rada označio je i nastanak hrvatske etno ili World music scene.
Deset je godina skupina pod imenom LEGEN širila svoju poruku ne samo u Hrvatskoj nego i u zemljama poput Španjolske, Meksika, Kolumbije, Njemačke, Švicarske, Italije...našli su se na nekoliko međunarodnih CD kompilacija, surađivali sa filmskom i kazališnom scenom...

Nakon deset godina svaki je član shvatio da su mu se interesi proširili na više strana i odlučli su uzeti “odmor” od LEGEN-a i svatko nastaviti svojim putem: Darko Pecotić se više posvetio producentskom i studijskom radu s Lidijom Bajuk i Cinkušima, Ivan Koprivčević se vezao za kazališne projekte, Zlatko Glavinić se posvetio obitelji i izdradi tradicijskih glazbala, Stjepan Večković radu sAnsamblom LADO i vlastitom glazbenom stvaralaštvu...a Mojmir Novaković,frontman LEGEN-a osnovao je novi bend i nazvao ga po tradicijskomobredu koji se svake godine slavi između Jurjeva i Ivanja – krijesu.
Mojmir Novaković i Kries vec su napravili glazbu za “Konjanik”, film Branka Ivande i dovršavaju svoj prvi album.

LEGEN i njegovi osnivači zasijali su sjeme iz kojeg je izraslo mnoštvo lijepih i vrijednih plodova, a sudeći po razgranatim djelatnostima njegovih bivših članova tako će biti i dalje.

Hvala svima koji su svoje dragocjene trenutke dijelili s nama i pružali nam podršku tijekom proteklih deset godina. …nadamo se da je zadovoljstvo bilo obostrano…hvala vam…